„Cred că dintotdeauna mi-au plăcut fotografiile (mă refer la obiectul în sine) mă fascinează cum un obiect poate păstra vie memoria unui om sau al unui moment din istorie, dacă e să ajungem până acolo. Am început să fac fotografie mai activ în ultimii doi ani, perioadă în care mi-am dat seama că este modul prin care mă relaxez și descopăr orașul.

Cum am început? Oprindu-mă pe stradă atunci când vedeam ceva ce-mi rămânea blocat pe retină. Prin fotografiile mele doresc să transmit energia din jurul meu. Nu cred că pot argumenta sau motiva de ce fac fotografii alb-negru, așa simt.

Mi-ar plăcea să pot trăi din fotografie, însă este destul de greu să poți face asta. În România intimitatea și spațiul personal în sfera publică sunt elemente destul de importante. Societatea românească nu vrea să fie fotografiată pe nevăzute, fotograful este ca un musafir în acest context, iar românii își primesc musafirii doar după ce își fac curat în casă și îmbracă cele mai frumoase haine. Pornind de aici este cumva viscerală etica în fotografie. ”

Ai vreun sfat pentru cei care fac fotografii dar nu le expun public din cauza neîncrederii?

„Îmi vine în minte un citat din Aristotel „one must act as a virtuous person to become virtuous” sau celebrul „fake it ‘till you make it”, ambele vor să spună același lucru.

– Bernadeta Pătrașcu

https://bernadetapatrascu.wordpress.com/

https://www.instagram.com/bernadet_a/

https://www.facebook.com/events/309296669660221/